Vem är ”frun”?

Ja jag är ju int någon fru på riktigt då *S*… men om man ska spinna vidare på detta med Hollywoodfruar, Östermalmsfruar och allt vad de nu kallar sig – ja då fick det bli ”Frun i Metbäcken”. Iaf tills jag kommer på nåt annat… =)

Men, man kan väl kanske säga att jag, snart iaf, har uppnått ”fruålder”… *fniss*

Jag är iaf:

 • inflyttad tjej/kvinna/”fru” som lever ihop med en äkta Metbäcking i det vackra Metbäcken i den nv delen av Värmland och vi har gemensamt en söt misse (50% Ragdoll/50% bondkatt) som heter Otto – the cat och en vovve (75% border collie/25% japansk spets o papillon) vid namn Kia – the dog. För några år sedan kompletterade vi även familjen med några getter.
 • Snart 49 år gammal/ung (det sägs att man int ska prata om kvinnors ålder men jag är int rädd för att säga det)
 • gravid med vårt första barn efter att ha genomgått två st IVF-behandlingar (provrörsbefruktningar) i Karlstad/Falun. BF är beräknat till 12 maj 2013, dagen innan min egen födelsedag…  ='( Numera änglamamma efter att ha fått avbryta den efterlängtade graviditeten i vecka 20+6 då bebis tyvärr hade en mycket allvarlig hjärnskada som gjorde att vi inte skulle kunna få ett livsdugligt barn. Vår son, John, föddes den 30/12-12, och han har en egen flik där jag kommer att skriva mer om det hela…
 • norrländska i grunden, men mellanlandade några år i Dalarna också innan jag hamnade här
 • arbetssökande 50% och sjukpensionär 50% sedan x antal år tebaks…
 • för det mesta glad o positiv, men kan sura till nån gång ibland också – särskilt om jag har väldigt ont… men det sura försvinner oftast snabbt! Livet är för kort för att gå omkring och sura!

Mina krämpor och svagheter som jag kämpar med dagligen:

 • Knäskador sedan sena tonåren som gett mig kronisk smärta twentyfour-seven. De är opererade x antal ggr men förslitningarna o skadorna har gett mig artros så jag är nästan helt utan brosk i knäna och det gör O N T.
 • Fibromyalgi (ja jag är en sån där sveda-bränn-värk-kärring som de sa förr) som innebär smärta runt om i hela kroppen. Den flyttar sig runt och bryter ut i skov, särskilt om jag stressar och inte tar hand om mig själv. Ger också en mycket jobbig trötthets-/utmattningskänsla.
 • Endometrios – den dolda kvinnosjukdomen som så många har. Fick domen dec 2011 och läkaren sade att jag säkerligen haft det ända sedan första mens. Jag har sammanväxningar överallt invärtes och det förklarade varför jag inte blivit gravid på vanligt vis tidigare. Jag hade knappt 0,5% chans att kunna bli gravid på det vanliga hederliga sättet… och numera har jag ont i ”tjejmagen” så gott som jämt. Har riktigt rejält ont vid mens och ägglossning, och så lite lagom ont dagligen övrig tid i cykeln.Februari 2015 opererade jag till sist bort livmoder, äggstockar/äggledare och en stor bit av tjocktarmen där endometriosen gått igenom tarmväggen och i princip täppt igen tarmen helt. Sista året blödde jag enormt vid mens (plus att jag även blödde från tarmen) och varje mens gjorde att blodvärdet sjönk mer och mer. Fick flera stora blodtransfusioner vid min operation och även järndropp några dagar efteråt innan värdena började gå upp och stabilisera sig.
  Tyvärr gjorde inte operationen någon skillnad smärtmässigt. Nej, snarare så har jag blivit ännu sämre efter denna. Endometriosen frodas och mår gott inuti mig fortfarande. Nu är jag sedan april 2016 insatt på en hormonbehandling med endometriosmedicinen Visanne. Får väl se om det hjälper något!
  Opererade mig än en gång mars 2017 då ytterligare en bit av tjocktarmen togs bort p g a djupt infiltrerande endo i tarmen. Det fanns stor risk för stomi, men jag slapp denna gången. Om jag måste opereras igen så blir det stomi. Punkt.
 • Artros även i höfterna, ländryggen och händerna och jag blir successivt sämre år för år. Har troligen också EDS (Ehlers Danlos Syndrom) men har inte orkat gå och få diagnosen bekräftad. Det är arbetsterapeuterna/sjukgymnasterna som sagt att jag med all säkerhet har någon variant av detta med.

Den som vill veta mer – den frågar vettja!

3 svar på Vem är ”frun”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.