Distansering, regn och söndag

Bilden ovan stämmer in så jäkla bra!!! ?

Faktum är att jag börjar tröttna lite på detta Covid-19 nu. Vi lever våra liv ungefär som vanligt här hemma i Metbäcken, men ändå inte. Vi håller oss hemma mycket mer och är vi ute på resande fot i bygda så håller vi distans, nyser/hostar i armvecket och tvättar våra händer (är torr som fnöske efter de här månaderna som gått…).

Att ha vetskapen om att den kommande sommaren inte riktigt blir som sommar brukar vara gör att jag börjar bli uttråkad redan nu. Hujedamig! Visst, en får ju såklart försöka göra sitt bästa av situationen, men när det mesta en brukar gå på är inställt och resor inte rekommenderas – tja, då blir det lite väl trist.
Allra värst för både mig, svärmor Bodil och bästa grannen Gun är nog detta med att all bingo är inställd! ? Vi som alltid åker på bingo både här och där på somrarna… och nu blir det troligen ittna av det.

Nu har det åtminstone blivit riktig vår, eller kanske man t o m snart kan drista sig till att säga försommar ?. Det grönskar och det knoppas överallt med en rasande fart. Dock så är det väldigt väldigt torrt i skog o mark, men både igår och idag har vi fått lite regn. Igår droppade det ner hela 12 mm, och idag har det kommit några mm till. Note to myself, måste köpa en ny regnmätare då den nuvarande har en liiiiten spricka i botten.
Det är inte mycket i mm, är bara lite blött på ytan – men en får vara glad för det lilla!

Det var någon vecka sedan denna bilden togs, men det gäller att passa på innan getterna knipsat av allt det nya, spröda och goda som kommer på alla buskar och träd.

Några rader blev det åtminstone – det går väldigt sakta (ni som sett mig skriva på ett tangentbord i vanliga fall skulle vara förskräckta) men tid är väl det enda jag har gott om i dagsläget ?.

Håll i – håll ut – håll avstånd! Detta klarar vi av tillsammans!

Ha dä’! ?

Det här inlägget postades i Bakom kameran, Dagligt klotter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.