Livet är en evig karusell

Ja jisses, det har gått lite drygt en månad sedan jag skrev sist. Så kan det bli när livet snurrar på lite för fort och nu har jag trillat av den där eviga karusellen. Försökte hänga kvar så länge jag bara orkade men till sist så tappade jag taget.
Eller kanske jag skulle säga att jag faktiskt släppte taget efter den sista smällen .

Jag landade lååångt ner i gruset och där fastnade jag. Yepp – en annan beskrivning för att ha gått in i den ”berömda väggen”.

Så, jag är hemma och är sjukskriven.

Jag mår S K I T. Är trött och orkeslös. Har svårt att koncentrera mig, minnet är jättedåligt, smärtorna är värre än någonsin (har bl a ett fibromyalgiskov som är ett av det värsta jag haft på många år) och jag har ångest, yrsel, illamående och en huvudvärk som inte vill gå över + mycket mer.

Men så är det. Inte ens den starkaste orkar ta skit hur länge som helst.

Dag 4 med vattkoppor

Och som grädde på moset så fick jag i samma veva både njurbäckeninflammation och vattkoppor (!) med 40 graders feber. Jajjemen – 46 år och vattkoppor! Mmm, sug på den du! 

Inget jag rekommenderar någon att få i vuxen ålder, och särskilt inte i den varmaste sommaren på åratal, men nu är det äntligen över.

Jag har några helt torra skorpor kvar och jag tror jag klarat mig bra från ärr. Är ingen ”pillare” så de har fått läka ut helt och skorporna har ramlat av själva.

Har hela tiden trott att jag haft vattkoppor eftersom jag aldrig blivit smittad tidigare, men tydligen inte!

Varm sommar ja… Det jag skrev i ett tidigare inlägg om Bondepraktikan stämmer än så länge iaf. Det är rent förskräckligt hur det är som nu. Det är snart 3 månader med extrem torka och värme. Vi fick en liten regnskvätt i juni, men sedan slutet av april så har det alltså inte kommit mer än totalt 24 (!) mm här.

Länsstyrelsen plockade bort eldningsförbudet någon vecka (bl a över rallycross-VM i Höljes) men det kom tillbaka igen den 3 juli. Infoblad om vad det innebär ser du här <<<

Viggälven 14 juli 2018

Extremtorkan gör att det är foderbrist, djur svälter och slakterierna är fullbokade ända långt in på 2019. Vattennivåerna är jättelåga och grundvattennivån likaså.

Älven här hemma är det knappt något vatten kvar i, och de boende här säger att de aldrig sett så den så torrlagd.

Vi har klarat oss relativt bra från skogsbränder här i Värmland (ännu är väl bäst att tillägga), men jag tror det kommer att bli mer av den varan även här.
Runt om i vårt avlånga land är det extremt många bränder nu och Räddningstjänsten går på knäna i många län.

Lita på att vi kommer att se efterdyningar av den här extremsommaren framöver.

Nu ska jag vila mig. Det här inlägget har tagit mig nästan 1½ timma att skriva ihop eftersom hjärnan inte fungerar som den ska.
Ha en bra dag och ta hand om er därute! 

 

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Krämporna, Väder. Bokmärk permalänken.