Det går segt med våren

Vi har fått april månad, påsken är överstökad men våren lyser fortsatt med sin frånvaro. Visst, det har varit lite tö och så, men även väldigt kalla nätter så snö har vi kvar ännu i mängder!

T o m jag som älskar snö, och som faktiskt är född norrlänning, börjar tröttna nu. Det blev liksom lite för mycket av det goda i vinter.

En ska väl inte klaga egentligen, för de vintrar vi har lite snö så gnäller och knorrar man ju även då .

Helt nöjd blir vi ju aldrig verkar det som!

I övrigt så rullar veckorna på. Jag var ledig 11 dagar i samband med påskhelgen (upptäckte ju att jag hade 1 veckas semester kvar som måste tas ut före sista mars så det blev lite hastigt bestämt) och det var välbehövligt.
Försökte verkligen bara ta det lugnt och inte göra så mycket eftersom både kropp och knopp behövde vila så mkt som möjligt.

Jag har även hunnit avlägga ett besök hos Ortoped-mottagningen på CSK i Karlstad för att visa upp min vänstra tumme som gör sååå j-la ont .

Röntgen för någon månad sedan påvisade ju gravt uttalad artros i densamma och överläkare Hjort som jag träffade behövde inte många minuter innan hon beslutade sig för att det blir operation.

Det som är så sjukt är att det gått så fort. Vid förra plåtningen för några år sedan så var det ju bara yttepyttelite förändring och nu gnider det helt ben mot ben… Det fanns ingen glipa alls nu mellan lederna för läkaren visade mig plåtarna då och nu.
Tyvärr så ser ju höger tumme ut nu som den gjorde på vänster för ca 3 år sedan – så risken är stor att det blir lika där om några år .

Operationen blir troligen inte av förrän till hösten eftersom det är problem med operationstider p g a personalbrist i operationshuset. Operationen är i huvudsak till för att ta bort smärtan. När det gäller rörlighet och funktionalitet i tummen så kommer den tyvärr att försämras något, men jag kommer att kunna använda tummen hyffsat efterhand.

Operationen innebär 5 (!) veckor med gips och därefter en lång rehabiliteringsperiod vilket innebär sisådär 3 månaders sjukskrivning trots att jag har ett enkelt jobb som kanslist.

Jomenvisstserruatt! 

Jag har redan insett många svårigheter som kommer de där veckorna helt utan tumfunktion . Att knäppa behån går bara inte, tvätta håret går inte (kanske jag hade kunnat gno runt i det med en hand om det varit kort, men med 1 meter långa strån så… nej), öppna ett burklock eller flaska blir svårt osv osv.
Men det får vi lösa då när det är aktuellt!

Nu tackar jag för mig idag – ska packa ihop och åka in till arbetsterapeuten i Torsby och jobba vidare med mina ortoser och få hjälp med att försöka få min vardag att fungera lite bättre med struktur och rutiner!

Ha dä! 

 

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Krämporna. Bokmärk permalänken.