Forskning: barn som får hjälpa till i hemmet blir mer framgångsrika | www.alltforforaldrar.se

Källa: Forskning: barn som får hjälpa till i hemmet blir mer framgångsrika | www.alltforforaldrar.se

Jomenvisstserru, att barn ska hjälpa till hemma redan från tidig ålder är något jag alltid har talat mig varm för . Detta att hjälpa till skadar inte liksom – tvärtom!

Finns inget värre än ungar som bara kliver upp från sin stol och lämnar ett bombnedslag av grejer efter sig oavsett om de är hemma eller hos släktingar/vänner. Eller de ungar som aldrig behöver lätta på röven och hjälpa till att duka på/av, ställa in i/plocka ur diskmaskinen, tömma tvättmaskinen, hänga tvätt, vika tvätt, vara med och städa, gå ut med soporna, hämta posten osv osv. 

Detta med att lära sig att hjälpa till i hemmet kan man börja med redan i tidig ålder eftersom det är en helt naturlig del av barnens utveckling och framför allt något varje barn har nytta av när de sedan blir vuxna och ska flytta hemifrån för att gå i skola och/eller skaffa sig eget boende!

Genom att låta dina barn hjälpa till hemma med att exempelvis ta ut soporna eller tvätta, inser de att de kommer att behöva jobba i livet för att vara en del av livet. Om barn inte tar hand om disken betyder det ofta att någon annan gör det åt dem. Det innebär att de både blir befriade från själva arbetet och från att lära sig att var och en måste arbeta för att bidra till förbättring.
När barnen får hjälpa till hemma lär de sig att det inte är farligt att arbeta samt vikten av att samarbeta med andra. Det gör dem mer anställningsbara den dag de ska söka sig ut i arbetslivet.

Punkt.

Det här inlägget postades i Läste & såg. Bokmärk permalänken.