Vi väntar på Vikingen

Vi har ju beställt en ny vedspis då den gamla trotjänaren från Tirolia har börjat krackelera väl mycket och nu är det rätt många veckor sedan de från spisfirman var här för att mäta och beställa den nya spisen.

Ringde igår till dem och då skulle de kolla upp vad som orsakat dröjsmålet och ringa tillbaka till oss idag, men inte ett endaste litet pling har hörts i någondera telefon.

Det är en Viking 75 som ska få den äran att ta över iaf.

Vi har ju haft tur som har en så varm höst som det ändå är i år, men visst börjar det att hösta på sig och bli liiite kyligare nu. Det är ju ändå snart oktober månad.
I vanliga fall så brukar vi ju börja myselda lite redan i slutet av augusti, men då keramiken är så sprucken i gammelspisen (det börjar vara lite kinkigt när plåten har kommit fram ) så törs vi inte längre elda något i den.

Får hålla tummen för att de kan komma med den inom det närmaste för snart vill vi ha värme i kåken!
Och när den kommit på plats så hoppas jag att Dagens Eko förärar oss med ett nytt besök nu när hon kan sitta med stickningen framför spisen och SE elden direkt genom glasluckan istället för att öppna vedluckan titt som tätt… 

Ha dä’!

Det här inlägget postades i Dagligt klotter. Bokmärk permalänken.