Juni, värme och pungtomt

Mot himlenJajamensan – månaden juni har kommit till oss och det är en härlig månad! Fortfarande frisk och fräsch grönska, mycket fina blommor och en oändlig kakafoni av fågelkvitter, humlesurr och älvens brus.

Varmt är det också – väldigt varmt! De senaste dagarna har vi legat uppåt en 28 grader varje dag och inte ens nätterna är särskilt kalla. Men jag klagar inte. Håller mig lugn och är inne när solen tar som mest – främst för att skydda mitt ärr på halsen efter strumaoperationen i vintras, men idag har jag iaf investerat i solkrämer. SF 30 till ärret och SF 10 till övriga mig.

Om juni är härligt i stora lag så är det tyvärr inte lika härligt ekonomiskt. Jag har nog aldrig någonsin haft så dåligt ställt! 🙁 Pengapungen är så tom så det ekar i den och det är bara andra juni *suckar*. Några extra räkningar/utgifter, medicinerna och så glappar det emellan FK och lönen från ridskolan så jag fick mindre än väntat.
Handlade iaf mat och solskydd idag för min lottvinst och nu finns det bara kvar 500 kr till nästa ask med Visanne som ska köpas om två veckor. Det är just den där endometriosmedicinen Visanne som ställer till det lite extra för mig. Att köpa mediciner för 1000 kr extra per månad svider när man går sjukskriven… och särskilt när den inte ingår i högkostnadsskyddet.

Ja ja – allt löser sig alltid på något sätt! Nu ska jag glömma problemen för en stund och åka och låta vovvan bada!

Ha dä’!

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Väder. Bokmärk permalänken.