Halva månaden har gått…

Björklöven har kommit… och äntligen kom både värme och grönska i ett huj! Allt formligen exploderade bara värmen väl kom till oss och nu börjar det vara väldigt grönt och fint ute i vår vackra natur härikring Metbäcken.

Vi har t o m klippt södra delen av gräsmattan första gången för i år, för där sade det bara pang på ett par dagar och så var det hur långt gräs som helst! Lutar åt att jag får grabba tag i gräsklipparen ett par kvällar i början av veckan som kommer för det har växt på bra igen och nu måste det tas överallt den här gången.

Full fart i VigganRoger har varit och fiskat lite, ibland med bara Kia-the dog som sällskap och ibland har jag varit med. Är ju tyvärr inte alltid som jag orkar bli med, särskilt inte om det är lite krångligt att gå till fiskeplatserna.

Några gäddor har det blivit till Otto-the cats stora lycka! Kokt gädda är nog det bästa han vet faktiskt.

2016-05-13 PresentcollageJag har hunnit med att fylla år också 🙂 och vi hade ett litet ”kalas” här hemma i fredags där vi bjöd på grillfat från Toria och tårta. När man är så här gammal så borde man ju inte få några paket längre, men jag har tydligen varit lite snäll iaf så det blev allt några paket.

Paketen innehöll stängselpaket med elaggregat till kommande nytillskott i familjen – våra dvärggetter Billy & Bobby, blommor, lotter, en bra bok och pengar.
Stort tack, särskilt till min älskling som kostade på mig ett stängselpaket! <3

2016-05-04 20.01.10 Billy & BobbyBilly och Bobby ja – de är två stycken bockkillingar som vi ska köpa av en familj i Rättvik senare i sommar. Handpenningen är lagd och nu ska det byggas getstall och hagar här!
Billy är den innersta bocken med lite mer vitt på huvudet.

Att ha några små getter är en dröm jag haft i många många år och nu ska den äntligen bli sann! En och annan svordom lär säkert komma att höras så småningom när de små buspojkarna rymmer ur hagarna och förser sig av blommor och växter som man kanske mot all förmodan skulle vilja ha kvar ;). Ni som bor här i Metbäcken kommer också att få se dem komma på promenader med mig/oss eftersom de ska aktiveras mycket och gillar promenader.

Minuter måste tas iblandTyvärr har Roger pajat ryggen för några dagar sedan så nu lär det väl inte hända så mycket på ett tag. Vet inte om det är diskbråcket som ”gått upp” eller om det är ett ryggskott eller liknande. Ont har han iaf… 🙁

Idag kan han knappt ens gå för att det gör så ont, så det lär nog bli ett läkarbesök i morgon för att få något smärtstillande.

2016-05-06 Ombyggnation till getstall påbörjad

Det var allt för idag – ha dä’!

 

Det här inlägget postades i Bakom kameran, Dagligt klotter, Djuren, Gårdsstök, Väder. Bokmärk permalänken.