Operationen är gjord!

Igår opererades jag äntligen! Det har gått bra alltsammans men jag är rätt mör vilket inte är konstigt alls.

2015-02-10 16.22.25Jag är inkopplad på en morfinpump som kontinuerligt ger mig smärtlindring. Den ”morrar” ungefär varannan minut och ger då en liten droppe. Jag kan också ge mig själv extra doser om det gör extra ont, som t ex när jag måste vända och vrida mig i sängen eller när jag ska kliva upp. Japp, jag har varit uppe och gått en 50-meters korridorpromenad redan i förmiddags. Här får man inte ligga och dra sig för länge inte ;). Ska ta en runda till efter middagen idag.

Min läkare som opererade var hit också förut idag och berättade om operationen. Hon sa att det INTE var konstigt att jag haft så ont… Hon har aldrig sett nåt värre under sina år som läkare och det blev en mycket mer komplicerad operation än hon tänkt sig.

Precis allt var sammanväxt i en enda röra. Det var härdar och enorma sammanväxningar överallt tydligen och som klistrade sig ordentligt i alla skrymslen och vrår. Livmodern syntes inte alls utan den fick hon leta fram bakom sammanväxningarna. Jag hade tydligen två mycket stora tumörer på äggstockarna också. Allt de plockat ut är skickat på analys och jag får svar på det om några veckor.

Tarmkirurgerna fick också kallas dit då tjocktarmen var rejält drabbad. De har tagit bort 15 cm av den nedre delen av tjocktarmen som var hårt angripen av endometrios. Är ju därför jag blött från tarmen också då även fastän koloskopin inte visade något just då den gjordes. Slapp som tur var stomi iaf!

Men nu har de rensat ordentligt och både livmoder och äggstockar är borta. Lär tyvärr måsta ta hormoner sedan eftersom jag är så ung och nu går in i klimakteriet, men det visste jag ju eftersom vi pratat om det redan under inskrivningssamtalet.

2015-02-10 16.23.12När jag tar östrogen så finns det risk att mikroskopiska härdar som ev finns kvar börjar växa, men det får vi ju se. Vi hoppas det går bra! Hon sade iaf att nu är jag helt mensfri och det ska bli en annan livskvalitet bara av det =D.

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Endometrios, Krämporna. Bokmärk permalänken.

1 svar på Operationen är gjord!

Kommentarer inaktiverade.