Lite lättad

Var för en månad sedan till Öron-Näsa-Hals på Centralsjukhuset i Karlstad för att kolla upp en knöl på halsen som en läkare på VC upptäckte tidigare i somras. Fick lämna massor med olika blodprover också några veckor innan besöket.

Väl där så klämde och kände läkaren på halsen och sen bad han sköterskan att plocka fram nålar av en viss storlek… skulle visst bli en finnålsbiopsi (cellprovstagning) bara sådär! Hoppsan!
Läkaren stack och sög med en specialspruta 6-7 gånger i knölen på halsen och fick ut lite varierande innehåll till provtagning. Bl a fyllde de ett helt provrör med någon läbbig blodblandad vätska som de fick ut och den vätskan och i den mängden var tydligen inte väntad för sköterskan fick hasta iväg och hämta passande rör i ett annat rum.

Läkaren undrade hur jag kände över detta, och vad skulle jag säga? Var ju lite läskigt att få ut så mycket konstigt ”göck” ur något som jag faktiskt inte ens märkt själv att jag hade… men jag fick ur mig att ”det är väl bara att vänta och se”.

2014-09-03 15.50.28 Provsvar ÖNH strumaIdag kom så efter en låååång väntan äntligen provsvaret och jag är väldigt lättad över att det ”bara” verkar vara knölstruma. Men det är ju bra att läkaren beslutat att skicka iväg mig på ett ultraljud också!

Och med tanke på vad läkaren skriver på andra raden så verkar han ändå ha haft misstanke om något som kunnat vara mer farligt…

Fick även brev om att röntgen tagit emot remissen, men att det är väldigt lång väntetid. Vi får väl se om det blir i år eller nästa år jag får det där ultraljudet gjort och vi får väl se hur stor knölen har blivit då igen.

Det här inlägget postades i Krämporna. Bokmärk permalänken.