Utspädd Oboy och att leva på ”gammalt” vis

vattenskadaVad kul det är med vattenskada och att vara utan vatten… NOT!
Eller ja, fr o m igår så har vi ju faktiskt fått tillgång vatten igen – men bara kallt vatten och enbart i kökskranen.

Hittills så har vi fått hämta vatten på annat håll som vi tar in i hink för att kunna värma på spisen och blanda till dusch- och diskvatten. När man ska ”duscha” så blir det kattvätt – ösa med kanna och blaska lite här och lite där.
Vatten till toaletten hämtar vi ute i regntunnorna och så får man pillra loss spolknappen och fylla tanken med vattenkanna för att kunna spola efter sig.

Här går vi minsann bakåt i tiden 😉 och kånkar vatten, eldar i vedspis och snart får vi nog ta bort spiken från dörrn te utedasset också!

Skadan är iaf anmäld till försäkringsbolaget och i förrgår var folk från PEAB här och kollade på snickeridelen av denna – den 6 november (!) kommer de och river golv och förmodligen del av vägg eftersom röret det läckte från går igenom själva väggen som är mellan kök och badrum. De lär väl måsta riva halva köksbänken då också eftersom det var blött under skåpen…
Igår var VVS-firman här och hjälpte oss med vattenfrågan. Vi var inte hemma så svärfar var med här och något slags missförstånd måste det ha blivit för vattnet till badrummet pluggades och vi fick enbart vatten till kranen i köket… Alltså inget varmvatten (beredaren sitter i badrummet), inget vatten till toaletten, inget vatten till duschen och inget vatten till tvättmaskinen. *muttrar*
Men Roger ringde och pratade med dem så de skulle försöka komma i morgon och ordna något. Tro fan det för jag tänker INTE vara utan varmvatten och vatten i badrummet i över en månad till! För kommer snickarna och river den 6 november så blir det ju inte färdigt på en gång heller – det vet vi ju sedan förra skadan. Så kommer inte VVS-mannen tillbaka så är det han som kommer att jagas med en blåslampa i röven av mig personligen!!!

Och som lite trevlig bonus så ser det vattnet vi får fram i kökskranen ut som väldigt utspädd Oboy också – yummie verkligen!

Ja, ja… det som inte dödar det härdar sägs det ju!

Det här inlägget postades i Gårdsstök. Bokmärk permalänken.