Påsk & påskägg

Ja då är det påsk igen då! Inget vi firar som så faktiskt. Tillhör t ex inte ”gardinmaffian” som måste byta gardiner bara för att det SKA vara gul-grönt till påsk och har inte en endaste liten påskkyckling eller något annat sånt framme.
Svärmor hade varit hit med en kruka med påskliljor medans vi var i Falun tis-tors och det får liksom räcka i påskpyntsväg.

Vi åkte iaf till Falun i tisdags för att ”skörda” bebisbubblorna och det var väldigt smärtsamt. Det var dock väntat då jag haft väldigt ont de tidigare gångerna också, men denna gången var det lite värre ändå tyckte jag. Läkaren tog det iaf lugnt och lät mig vila långa stunder när det gjorde på tok för ont. Hon passade också på att tömma några av endometrioscystorna på blod när hon ändå var inne och pickade. Detta gör att jag har mer ont efteråt och kommer att ha så ett tag till.
Resultatet av plockandet blev väldigt knapert – endast ett enda litet ägg fanns i totalt 9 blåsor… och det var en stor besvikelse för oss vilket gjorde mig väldigt ledsen o nere på tisdag em/kväll. Det är ju så små marginaler när man gör sånt här…

På onsdagen lättade det iaf när sköterskan ringde o berättade att vårt ägg befruktats som det skulle och att det såg ut att må jättebra. De skulle fortsätta att ta hand om det, och sjunga för det, och så var vi välkomna tillbaka på skärtorsdag för insättning.
Så igår fick vi vårt eget lilla påskägg insatt tillbaka. Ett påskägg med toppbetyg enligt läkaren o labb så nu är det bara att ruva på och hoppas på det allra bästa. Jag fick något som heter EmbryoGlue insprutat tillsammans med ägget som ska hjälpa till att ”klistra” fast ägget i livmodern och fick även utskrivet Trombyl (blodförtunnande) som jag ska ta varje dag och allt detta är för att hjälpa oss på vägen mot ett syskon.

Trombyltabletterna är väl för söta förresten…Trombylhjärtat

Nu ska jag ta det lugnt några dagar här och fortsätta försöka att inte tänka mer än en dag i taget!
Vi här i Lellstuga önskar alla en riktigt Glad Påsk!

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, IVF. Bokmärk permalänken.

6 svar på Påsk & påskägg

Kommentarer inaktiverade.