Vecka 18+4

Den här veckan har jag mer ont än ”normalt”, vilket inte är direkt skönt. Antar att det både beror på växtvärk och på att jag är förkyld. Att nysa, hosta och snyta sig är absolut INTE skönt. Det skär som knivar i magen vissa gånger… =/ Sedan har jag också väldigt ont i både blåsa och tarmar. Antar att det stramar o drar i dem mer nu också.

I morse när vi vaknade så lade jag mig på rygg en stund, och då hade jag helt plötsligt en rätt ”stor” mage som syntes tydligt. Annars så syns det väl inte jättemycket ännu här. Känner inte så mycket rörelser heller. Lite ”fladder” någon gång ibland bara, men det kan ju fortfarande vara lite tidigt för det när det är första barnet.

Nu på måndag är det dags för RUL och ett första besök på specialistmödravården. Ser fram emot RUL’et med lite skräckblandad förtjusning. Lever ju hela tiden med en viss oro att något är fel eftersom jag har så ont hela tiden. Så även fastän vi fått se bönan så många ggr redan så finns oron kvar.
Ser väl inte heller direkt fram emot själva utförandet av ultraljudet då jag är så himla öm på magen redan innan de ska trycka runt med UL-grejen. Vid förra besöket där fick de trycka väldigt hårt för att kunna se bra, och det beror ju bl a på mina sammanväxningar…
Vad som sedan ska hända på spec.mvc har jag ingen aning om. Lär väl bli en massa provtagningar och prat om hur det är med magen.

Ha dä’!

Det här inlägget postades i Graviditeten. Bokmärk permalänken.