Torsdag morgon

Vi kliver upp tidigt här i Lellstuga trots semester. *S* Vi var uppe klockan sju idag igen. Man hinner ju få så mycket mer gjort då har vi konstaterat!

Står här nu med en ekande tom frys iaf. Upptäckte i måndags när goe mannen tog fram glass te oss att den var helt smält, så jag kastade mig in i frysen och känner att den inte var -18 grader kall invändigt längre :o!!! Bara att hiva ut det mesta och slänga… *suckar* Sparade några stora bitar kött som fortfarande var helt frusna.
Anledningen till ”haveriet”??!!? Jo, det var älskling som hade vart där och grävt fram bullar eller nåt några dagar tidigare och när man har dörren öppen för länge så går ett ilsket tjutande fryslarm. Han blev stressad och ville få tyst på det och tröck helt enkelt på fel knapp – han tröck av hela skåpet på on/offknappen…

Ja, ja – det är sånt som händer! Vi får väl fylla upp skåpet igen med ny mat. Dyrt blire, men älskling har lovat att betala maten. (Det är i vanliga fall jag som köper all mat för mina pengar.)
Men, skåpet har inte funkat riktigt som det ska efter detta, och nu har jag tagit hjälp av instruktionsbokens felsökningsschema för att få rätsida på problemet med att det inte håller kylan. Har tömt skåpet igen (var iofs inte så mycket att tömma nu då 😉 ) dragit fram det och gör som boken säger så får vi väl se om vi inte ska få riktig snurr på det igen och -18 grader i skåpet. Annars får vi väl ringa Bosch service och rådfråga dem!

Nu äre dags att plugga i igen, skjuta tillbaka det på sin plats och hålla tummen!
Ha dä’!

Det här inlägget postades i Gårdsstök. Bokmärk permalänken.