Håll i hatten…

… för nu blåser det gôtt här! *S* Vi får iaf känna på liiiite, lite grann av den där stormen Dagmar som kommit in i Norge ikväll för vidare passage över mittersta delen av vårt avlånga land.

Dagmar puffar på så det knakar o rister i hela Lillstuga här i vindbyarna, men de ligger ändå bara på ca 16 m/s. De har det lite värre utefter norska kusten, där t ex Kråkenes fyr hade en medelvind på 45 m/s och byvind på 53 m/s och Ona fyr 38 resp. 56 m/s vid 19-tiden ikväll! Då jädrar får man knyt fast sig! 😮

Här ska väl ”peaken” vara vid tvåtiden i natt med en byvind på 22 m/s enligt prognoserna… en får väl se om taket blir kvar ;). Detta ska motsvara mycket hård vind alltså. Stormstyrka är det när det blåser 24,5–28,4 m/s…

Nu är det bäst jag går ut o ser om Otto & Kia har blåst bort på kvällspinken, eller om de lyckats hålla sig kvar på isgatan ute på gården!
Ha dä’!

Det här inlägget postades i Väder. Bokmärk permalänken.