Bilskojare nr 2!!!

Vi fann ju i lördags morse en annan annons på Blocket som käre mannen ringde på och han ställde som vanligt ”1000 frågor” till säljaren ;). Allt kändes bra och bilen, en Volvo V70 D5, verkade vara i toppskick enligt både annons o säljare så vi bestämde oss för att åka och kolla på den på en gång.

Säljaren bodde i Töreboda, strax utanför Mariestad, så det tog oss några timmar att åka ner. Vi meddelade säljaren att vi skulle vara nere ca kl 14.  När vi kom fram så var de inte hemma, utan vi fick vänta i 40 minuter innan de kom tillbaka från en shoppingtur. Det lustiga var ju att de hade sagt att de skulle vara hemma hela dagen o vi hade ju sagt en tid när vi skulle vara där (och den höll vi med marginal)…
Men bilen då? Ja ni, i annonsen stod det bl a att den är ”mycket välvårdad” och ”servad på Volvo, komplett o fullstämplad servicebok”. Det skulle bara finnas en liten buckla på ena bakdörren och i övrigt var den hur fräsch som helst… BULLSHIT!!! 😮

Det första vi ser när han kommer med bilen är att (1) vindrutan är rejält sprucken över hela rutan och sprickan har även vandrat iväg åt flera håll. (2) Den enda bucklan utökades till några till bucklor och några rejäla repor o revor på olika ställen. (3) Ena baklykteglaset var helsprucket. (4) Bagageluckan höll sig inte uppe av sig själv. (5) Det fanns ett konstigt knackande ljud, som kom ibland, i motorn vid tomgång. (6) Vid körning så pös det och hade sig motormässigt och den var inte alls som andra bilar vi provat. (7). Det knakade o slog i höger fram och det visade sig vara nån damask som trillat bort och som säljaren inte hunnit laga… (8) Vid körning så skakade hela bilen inkl ratten så hjulinställningen var totalkass. (9) Invändigt var det oljigt i bagageutrymmet, även långt uppe på sidorna och skinnsätena (i ljust skinn) var väldigt slitna, nedsölade o fläckade…

Välvårdad bil??!!? Jo tjena, mittbena!

Ja och så var det ju serviceboken som skulle vara fullstämplad från service gjord på Volvo… Där fattades en hel del stämplar + att av de 5 som var gjorda så var det någon/några som var gjord på ”Eckes verkstad” och liknande icke-Volvo-verkstäder, med handskrivna noteringar som vem som helst hade kunnat göra…

En sak är säker – vi kommer ALDRIG att ens försöka göra några bilaffärer med någon av utländskt ursprung någon mer gång!!! Denne säljare var rom, finsk rom, och var iofs väldigt trevlig – men att luras på detta vis som vi nu återigen blev… Nej tack!!!

Nu ska vi kika på en några snäpp nyare V70 istället som en av käre mannens kollegors fru vill sälja… Det blir dyrare, men det får vi nog kanske ta om vi ska ha en nyare o bättre bil att dra rallycrossbilen efter!
Ha dä’!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Det här inlägget postades i Dagligt klotter. Bokmärk permalänken.