In memoriam – Billy & Bobby – the goats ❤

2016-05-04 20.01.10 Billy & Bobby19 augusti 2016 kom våra två små dvärggetter Billy & Bobby hem till oss på gården.

De är födda den 3 april 2016 och mamma heter Freja.
Uppfödaren heter Mariah Eriksson, Rättvik.

På bilden här till vänster är de bara någon månad gammal.

Billy the goatBilly är den som har lite vitt i pannan och på nosen. Han har också lite fluffigare päls och är mer långhårig än sin bror.
Han var sååå rädd och ängslig när han kom hem till oss och det tog rätt många dagar, ja t o m ett par veckor, innan jag ens fick nudda vid honom. Men nu är det tvärtom – nu ska det gosas hela tiden. Om jag inte ägnar honom tillräckligt med tid så kommer han och biter tag i byxor eller jacka och riktigt visar att han finns där och vill ha klappar och gos.

Bobby the goatBobby är lite ljusare brun och den som helt klart är tuffast och kaxigast. Där var det full fart hela tiden från första början och han är absolut inte lika kelig som sin tvillingbror.
Han är lite bufflig och bräker indignerat om han inte får som han vill. Det är också han som bestämmer mest hemma i getstallet.
Antar att det är han som bestämt och genomfört de få rymningar som gjorts tillsammans + att han rymde själv häromdagen eftersom gräset var grönare på andra sidan stängslet.

De har en egen Facebooksida https://www.facebook.com/billyandbobbythegoats/ så gå gärna in och gilla den. Där lägger vi ofta upp bilder och skriver lite mer om vad som händer i deras liv här på vår gård!

Text uppdaterad 2016-10-05 // EH

Det är med stor sorg i hjärtat som jag skriver följande rader…
Billy & Bobby – the goats finns inte med oss längre ?. Vi fick lov att ta bort dem båda under 2018 pga sjukdom.
Billy lämnade oss redan i maj 2018 p g a urinsten som ledde till urinstopp.
Bobby lämnade oss i december 2018 p g a samma orsak.

Vi kommer ALDRIG någonsin att glömma dessa härliga grabbar! ?

Text uppdaterad 2019-01-14 // EH