Inflammation, snö och frisering

Jag var ju till Ortopedmottagningen på CSK i Karlstad igen häromveckan för att se varför jag inte kan böja min vänstra handled efter tumbasoperationen. Röntgenplåtar tog från alla håll och kanter och sedan fick jag träffa min läkare.
Det var inget fel skelettmässigt, men jag har troligen en MYCKET kraftig inflammation i senpaketet som ligger i handleden. 14 dagar med antiinflammatorisk medicin och fortsatt skonsam o mjuk träning av hand och handled löd domen.

Vad inflammationen kommer av – ja det visste hon inte. Troligen ger det sig så småningom eller så blir det en viss stelhet kvar för alltid. Den som lever får se! ?
Annars så var hon mycket nöjd med min hand och tumme! ? Jag har fin handställning och tummen är i det läge den ska vara. Det tar dock ungefär ett halvår till innan vi ser slutresultatet.
Jag kommer ju aldrig att bli som förut i den (men det visste jag redan före op – det var hon tydlig med att förklara). Greppsvag och lite stel, men det kan jag leva med så länge jag slipper smärtorna i den. Jag kommer att bli kallad i höst för en kik på höger tumme som även den är illa däran redan. Men först måste jag kunna använda vänster hand bättre innan det blir nästa operation.

Snö ja… Det snöar och tinar om vartannat här nu. Häromdagen snöade det ca 15-20 cm och nu på söndag är det dags igen för nästa omgång med lika mycket till enligt prognoserna. Däremellan är det plusgrader och blask.
Så på söndag blir det stugsittardag kan jag meddela, eller kojdag som de säger här!

En morgon i mars 2019

Frisering har det också varit här! Både svärmora och jag var till frissan i tisdags och kapade av oss lite hår.
Jag passade också på att lägga i lite färg och slingor för att piffa till det lite extra såhär på vårvinterkanten. Det var gött att bli lite ompysslad. Även brynen fick sig en omgång, och det var lika välbehövligt det.

Svärmor var tuff och klippte av sitt hår rejält till en fin page med kort nacke – hon blev jättefin i den frisyren! Jag kapade väl x antal centimeter jag med, men behöll allt mina långa längder.
Ingen idé för mig att klippa mig kort *S*. Mitt hår växer så jäkla fort så jag finge klippa mig var 4:e vecka för att det inte skulle se hemskt ut.

Nej nu är det medicindags här och sedan ska jag surfa ut på webben och kika efter jobb!
På återhörande!

Ha dä’! ?

Det här inlägget postades i Dagligt klotter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.