Matstrupen ja…

… den fortsätter att krångla trots ballongvidgningen jag gjorde för 1,5 månad sedan .

Det tog bara ett par dagar så var det likadant igen med mat som fastnar, och när det väl fastnar så sitter det hårt fast. *suckar* Ja inget ska väl gå enkelt och lättsamt när det gäller mig.
Min läkare på ÖNH ringde mig i fredags för att stämma av läget och han blev ju faktiskt inte helt förvånad. Just detta med att jag även har min allergiska matstrupe (eosinofil esofagit) ställer till det lite extra och ger extra kramp i muskulaturen i strupen när jag äter något som jag kanske reagerar lite, eller mycket, på.

Nästa steg blir en ny mätning av matstrupen eftersom de precis fått in en ny och ännu bättre mätutrustning till kliniken. De ska skicka tid för detta till mig. Sedan blir det Botox-injektioner i strupen.

Japp – ni läste rätt! Botox! 

Det känns VÄLDIGT läskigt ska jag säga , men som jag sade till min läkare – jag är beredd att greppa varje halmstrå jag kan få tag i, för jag är sååå trött på att inte kunna äta det jag vill äta.
Lagade till en väldigt god Flygande Jakob i fredags och hann ta två-tre tuggor innan det blev tvärnit och det lilla jag försökt få ner (som fastnade) hamnade till sist efter mycket om och men i toan. Själv fick jag ta en ”safe” smörgås som jag vet brukar funka 3 ggr av 5 i alla fall. Ja, ja… Roger får ju äta desto mer då .

Jag återkommer i ärendet! Och hörrni, en fördel finns ju – jisses vad slät och fin jag ska bli i matstrupen! *garvar mig blå*

Ha dä’!

 

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Krämporna. Bokmärk permalänken.