Fullt ôpp trots ett mående i bôtt

Har verkligen inte haft tid, eller ork, att skriva den senaste veckan! Jisses vad livet snurrar på ibland!  Men så här är det just den här tiden på året när man ska komma igång efter semestern, förberedelser inför terminsstarten på jobbet, LOK-stödsansökan och så allt annat i livet + den förbannade hälsan.

I början av förra veckan hade vi en liten och mycket trevlig ”Kickoff” med oss i personalen och några ur styrelsen. Vi var hemma hos Karin och bjöds på grillade hamburgare med en massa godsaker till. Fast med min allergiska matstrupe så tog jag med mig något som jag vet att jag kan äta, vilket blev varmrökt Jägerkryddad lax. Hamburgare äter jag ju ändå inte av andra skäl, men lax med grönsaker och melon mm blev toppengott!
Det var jättetrevligt, men som alltid så blir jag dålig dagen efter. Kroppen orkar liksom inte med både en hel dags jobb OCH flera timmars extra umgänge även fastän det är roligt.  Trist – men så är det.

Torsdag blev det jobb hela dagen lång, och sedan var det så på fredagen dags för goe mannens 45 km Cykelvasa! Starten gick i Oxberg kl 11:55 och han var i mål i Mora 3 h 42 min senare ! Så strongt jobbat alltså, särskilt när jag vet hur illa han tycker om att cykla eftersom han får så ont i ryggen!!!
Sedan väntade vi in hans kompis Anders som körde hela Cykelvasan på 90 km. Han behövde skjuts tillbaka till Sälen för att hämta bilen så det blev en väldans lång dag för oss pga detta. Åkte hemifrån kl. 8 och var hemma igen efter 22.

Lördag blev det vilodag med enbart ett litet besök på Kakfestivalen på hembygdsgården. Svärmor och jag reste dit och smakade på en massa goda småkakor av alla de slag. Vi var lite sent ute (de startade kl. 11 och vi var där strax efter kl. 12) så många sorter var redan uppätna, men några fanns allt kvar. Birgitta Rasmusson, känd från ”Hela Sverige bakar”, var där som domare och det var riktigt kul att se och höra henne live!

Söndagen tillbringades på Finnskogafestivalen i folkrace uppe i Höljes. Ett ”måste” liksom  som man bara inte får missa! Att sitta i en stol i strålande solsken en hel dag sätter sina spår. Både i kroppen och utanpå!

Blev väldans solbränd och fick ont i kroppen deluxe, men det är det värt vissa gånger. En får liksom välja sina motgångar eller hur man nu brukar säga.

De som är speakers på festivalen, Christian och Johan Holmudd, har de senaste åren haft någon slags riktad insamling och i år var det för Barndiabetesfonden.
En folkraceåkare, Andreas J, som själv har diabetes gjorde armband som såldes för denna insamling och jag fick tag i det absolut sista armbandet! Ett armband som Andreas själv hade, men som jag fick köpa då han ju lovat mig ett efter att jag hade jagat dem i depån under dagen men missat dem.

”Fighter” – japp, det är en sån jag är! 

Hur insamlingen gick? Jodå, den gick långt över förväntan! Insamlingsmålet var satt till 60 000 kr, men alla vi folkrace-anhöriga, förare, motorklubbar, företag mfl ställde upp med drygt 155 000 kr! Fantastiskt!!!

Nu är det en ny vecka (ja snart halva veckan har ju gått t o m), nya utmaningar och jag stångar mig vidare i verkligheten. I morgon jobbar jag hemifrån med LOK-stödsansökan och det ska verkligen bli gôtt att få sitta i fred här hemma. Inne på kansliet funkar det inte kan jag meddela! Nä de får klara sig utan mig på ridskolan i morgon .

Ska försöka uppdatera tätare här så ni slipper dessa låååånga romaner som det blir annars!
Ha dä’! 

Det här inlägget postades i Bakom kameran, Dagligt klotter, Ute på skoj. Bokmärk permalänken.