Första jobbveckan avklarad, hallon & blåbär och getter som vill hjälpa till

Jupps – första arbetsveckan avklarad och det ordnade till sig lite mer under gårdagen iaf och det var inte riktigt lika snurrigt och vimsigt som de första dagarna.
Idag är det fredag och återhämtningsdag och det kan behövas kan jag meddela… Uschamejjen alltså vad sleten jag är . Att sedan behöva brottas med diverse smärtor också gör ju inte saken bättre – men, jag biter ihop och kämpar på!

Har varit en del i skogen och runt gården idag och försökt köra lite rehab på mig själv. Funkade väl sisådär, men jag har iaf plockat lite blåbär och hallon medans jag gått där. Det är dock liite svårt att koncentrera sig när man helt plötsligt (och typ var o varannan meter) har största spindelnätet OCH största spindeln mitt framför näsan! Jag är absolut inte rädd för spindlar, men att ha deras  nät klistrat över hela ansiktet och riskera att få en bautaspindel i munnen/näsan/ögat – näää, det är inte OK ens för mig! *S*

Hallon och blåbär ja. Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli några hallon alls när jag varit i buskagen och tjuvkikat tidigare i sommar. Vi har ju haft det så förbaskat torrt ända sedan tidig vår och karten var förbenat små, men faktiskt så är det riktigt bra nu ändå! Vi har ju fått iaf några droppar regn senaste veckan och det var det som behövdes, både för hallon och blåbär.
Och inte en mask i hallonen så långt ögat nådde idag iaf! Bara att förpacka och slänga i frysen direkt! Det kan liksom inte bli bättre än så.

Blåbär är det ju mindre av i år än föregående två år, men det finns en del av dem ändå trots torkan. Men de är mindre och de är senare än förra året med.
Jag handplockar ju alltid mina blåbär och väljer ut de som är störst och riktigt mogna för varje plockning. Det är helt klart större variation i storlek på bären i år med. Det växer väldigt ojämnt på blåbärsriset.

Men jag måste göra en ”note to’myself” alltså .

Att ha med sig getterna på bärplockning är INTE att rekommendera . Då gäller det verkligen att lägga det långa benet före och hinna först innan de mumsar sig fram i blåbärs- & hallonris! Båda dessa är riktiga delikatesser för våra familjemedlemmar med horn och att det slinker med bär också gör det bara godare.

Bobby (den lite mörkare bocken) försökte sig också på att tjuva ur hinken, men där var jag med och satte P direkt.

Nu är det medicindags här!
Ha dä’!

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Djuren, Gårdsstök, Jobb, Krämporna och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.