Operation avklarad!

Nu är det snart 3 veckor sedan jag opererades (operationen gjordes tisdag 28 mars) och jag mår oförskämt bra får jag lov att säga! ? Hade tur och behövde endast göra laparoskopi, alltså titthål, så jag har 5 stycken ”skotthål” i magen. Det blev inte heller stomi, och det är jag VÄLDIGT glad över. De tog bort 10 cm till av tjocktarmen + att de skar bort lite sammanväxningar och endometrioshärdar i övrigt i buken när de ändå var inne där och rotade runt.
Det gör såklart lite ont ännu, men mycket är ”efter-operations-ont” och det är faktiskt mindre endometrios-ont. Jag hoppas för guds skull att det fortsätter så – men det är bara att vänta och se.

Jag känner mig iaf piggare än på länge trots så kort tid efter op, och jag hoppas verkligen att även det fortsätter! Jag började jobba i tisdags, två veckor efter op, men kompade ut skärtorsdagen för att få en mjukstart.

Fick iaf svar nu i veckan som gick på vad tarmbiten de plockade bort visade, och det var solklar endometrios. Så där fick expertisen på Endometrioscentrum i Uppsala sig en knäpp på näsan eftersom de inte trodde det var det! Min läkare här hemma var dock 100% säker på detta.
Tänk att man alltid ska behöva bråka om saker och ting som man har rätt om – är det inte om sjukdomarna/skadorna så är det på jobbet eller något annat! ?
Tala om energislukare deluxe!

Nu är det dags att kvälla getterna här!
Ha dä’!

Det här inlägget postades i Endometrios. Bokmärk permalänken.