… och dagarna fortsätter att gå!

Nu är det redan mars månad och det blir sakta men säkert ljusare ute både morgon och kväll – det är så jäkla skönt! Däremot så har det snöat mer nu än det gjort på hela vintern ?. Det är alltid lika knasigt ju!

Men jag håller fast vid att när Vasaloppet varit – då kan det bli vår! Och i morgon är det ju just Vasaloppet som gäller här hemma. Fast nu skidar vi framför tv’n. Vi ska ”köra” 14 mil i morgon – 9 mil Vasalopp och 5 mil från herrarnas skid-VM i Lahti. Och självklart blir det klassisk Vasaloppsfrukost här – varm choklad med vispgrädde och limpmackor med prickig korv!

Mannen i mitt liv var ju iväg och åkte Öppet Spår förra helgen. Han åkte de 9 milen på 10:25:38 vilket är strongt gjort ? med tanke på att han inte kunnat träna som han velat pga sitt mående.

Själv stannade jag hemma med alla djur och hejjade på och följde honom via datorn. Mår tyvärr för dåligt nu för att åka så långt och starta mitt i natten. En kompis till honom ställde upp som chaufför och langare.

Detta slet ut honom totalt både fysiskt och mentalt, men om någon vecka eller så då är träningen igång lite smått igen inför nästa års lopp!

Har ju inte skrivit något om gårdens senaste nytillskott heller! Jag tog hem ridskolans ena kissemissa, Tjorven, för ett tag sedan eftersom hon inte mådde så bra i stallmiljön.
Hon har problem med igensatta tårkanaler (precis som Otto-the cat) och det såg stundtals förskräckligt ut då det rinner mycket från ögonen och man måste tvätta/behandla och hålla rent. Detta var svårt att få till på ridskolan så nu testar vi hur det går här hemma istället! ?

Nu börjar det se lite bättre ut faktiskt och hon har verkligen funnit sig tillrätta här hemma i Lellstuga! Styr och ställer med allt och alla trots att hon är minst!
Stackars Otto-the cat har det lite jobbigt. Han har ju varit själv i snart 7 år och att få hem en liten kattfröken som vill leka och busa med honom var ju inte vad han hade tänkt sig. Men det går bättre och bättre för varje dag som går!

Nu ska jag kila ut och natta Billy & Bobby – the goats här och sedan hoppa i duschen innan jag parkerar framför tv’n med lite snacks då det ju är lördag kväll!

Ha dä’!

Det här inlägget postades i Bakom kameran, Dagligt klotter, Djuren. Bokmärk permalänken.