Esofagoskopi – check! ✔️

I måndags var jag till CSK i Karlstad och gjorde en esofagoskopi eftersom jag har såna problem med att svälja mat. Sommaren 2016 var jag iväg och gjorde bl a en pH-mätning av strupen som påvisade att jag har ett litet hiatus-bråck – magsäcken glider alltså upp i strupen lite grann, men det är inget som jag direkt störs av och det är inte det som orsakar mina sväljproblem.

Läkaren som gjorde skopin verkade rätt säker på att jag har något som heter ”Eosinofil esofagit”, vilket då alltså innebär allergi i matstrupen. Klicka på namnet om ni vill läsa mer om detta. Det stämmer in väldigt bra på mig, men om en månad ungefär ska jag få svar. Läkaren tog många små biopsier i strupen/halsen på mig som är skickade till labb.

Behandling för detta är bl a att man sprejar/sväljer kortison under en period. Detta brukar då hjälpa, men det kommer ofta tillbaka efter en tid.

Lellstuga 14 januari 2017

Ja, ja – tills jag får svar på detta så fortsätter jag att invänta en operationstid för endometriosen i tjocktarmen, jobba livet ur mig och kopplar mellan varven av hemma med alla våra djur! ?

Ha dä’!

Det här inlägget postades i Krämporna. Bokmärk permalänken.