Long time no see

Var ett tag sedan sist. Har varit något krångel med uppdateringen av bloggsidan så jag har inte kunnat publicera några inlägg då de sett helknasiga ut + att jag /vi haft väldigt mycket att stå i under senare delen av sommaren. Semester har vi haft också båda två och då blir det ju inte lika mycket tid framför datorn när det är bra väder.

2016-08-23 17.24.40_rymlingarna_001I fredags hämtade vi iaf hem våra två små getter! Hämtningen gick bra, och resan var lugn. Nu är de instängda i getstallet för att acklimatisera sig och för att vi ska lära känna varann mer.
Tyvärr har jag lite för lite tid just nu p g a jobbrelaterade grejer till att sitta med dem, men fr o m fredag blir det mer ”träning” med dem.

De är födda den 3 april så nu är de snart 5 månader gamla och de är sååå olika varann till sättet.

Bobby (närmast i bild) är rätt tuff och tar för sig av allt. Går att klappa nu (med små mutor) och är liksom ledaren av dem.
Billy är väldigt försiktig och fortfarande väldigt ängslig och rädd. Får inte ta så mycket på honom än, men vi jobbar på det.

Igår provade vi att släppa ut dem lite (som ni ser på bilden och filmen ovan), och de var raskt ute och tog för sig av allt det goda som finns runt gården. De var lite trixiga att få in igen, särskilt Billy då som är så rädd och ängslig, men till sist så lyckades vi!
De gillade verkligen att få komma ut, men de bör lära sig att lyssna mer på oss om de ska få vara lösa. Tanken var ju att de skulle vara i en av hagarna, men efter att ha fått sig en smäll på nosen av elstängslet så hoppade de raskt igenom/under det *S*. Anade att det kunde hända, men vi får förstärka det ytterligare. En måste ju prova innan man vet vad som fungerar!

Och de är ju bara så söta så man kan inte bli ”arga” på dem! ♥

Grattishälsning Roger 41 årIdag fyller även min underbara sambo år , men det blir inget firande idag då. Han arbetstränar idag och i morgon så på fredag blir det tårta och firande!

Nu är det dags att gå ut och morgonstäda i getstallet här innan jag fortsätter med jobbgrejorna!
Ha dä’!

Det här inlägget postades i Bakom kameran, Dagligt klotter, Djuren. Bokmärk permalänken.