.. och juli försvann och augusti kom! =)

Humla på blomma 2016-07-10Uschamejjen vad extremt dålig jag är på att skriva/uppdatera  under sommarhalvåret, men det blir liksom inte att man sitter inne framför datorn när det är sommar, sol och varmt väder ute!
Men idag regnar det faktiskt så då får jag passa på nu istället då och göra en sammanfattning av de senaste veckorna!

Det har varit semester för min del, och Roger har fortsatt sin arbetsträning (han går på två veckors ledighet/semester kommande två veckor). Jag började jobba i måndags, och blev fortsatt 50% sjukskriven även augusti ut, vilket innebär 10 timmars arbete i veckan för mig då.
Det blev så eftersom den där endometriosmedicinen Visanne ej fungerade på mig överhuvudtaget, så nu testar jag en annan medicin mot s k nervsmärtor istället. Den tar lite tid att fasa in, så vi får väl se hur det går. Än så länge så känner jag ingen verkan av den, men tar ju så låg dos ännu så det kanske inte är så konstigt.
Den här evighetshistorien med min nuvarande endometrios är en så lång och krånglig historia så den får jag ta en annan dag i ett särskilt inlägg.

2016-07-17 Bild från gårdenDet har iaf blivit lite fiske då och då i sommar, och så har vi ju satt upp två olika hagar till våra små getter som ska komma hem nu någon gång efter den 14 augusti. Roger har även snickrat i getstallet så det enda som är kvar nu är att göra innan de kommer hem är:

  • Strömmen ska fixas till hagarna (sista grejerna som fattas kommer till veckan)
  • Köpa hem spån
  • Köpa hem hö
  • Köpa hem halm
  • Fixa lite ”bra-att-ha-saker”

2016-07-31 17.16.23Angående fiske så tycker Kia-the dog att det är såååå kul att fiska med husse. Hon är superintresserad och följer varje kast noga. Att vara i vattnet och plaska runt (och störa fisken) är också jättekul.

Hon blir iaf väldans besviken när draget kommer upp utan fisk på, och brukar kika upp på husse som för att fråga ”Men var är fisken då?”
Nu har vi iofs haft tur i sommar med fisket och fått rätt bra av den varan tidvis, vilket Otto-the cat är väldigt tacksam för. Kokt fisk är det bästa han vet tror jag! 🙂

2016-07-31 15.13.50Vi har också varit iväg på några små ”sightseeingar” i närområdet, bland annat har vi varit på de traditionella Mottiserveringarna i hembygdsgårdarna. Roger sade efter sista svängen till Karmenkynna i Lekvattnet att nu får det nog vara bra med motti för i år! *S*
Vi har också svängt förbi caféet i Anttila och varit till Rikkenberget och ätit våfflor.

Uppe i Anttila så finns det ett mäktigt stup som vi var och kikade på i helgen. Jisses så högt det är! Lite läskigt när det inte finns några räcken eller skydd på något vis, men det var vacker utsikt därifrån.

En hel del tutbingo har det blivit också med svärföräldrarna, och en vinst har det blivit där. Lyckades vinna 2000 kr en av gångerna :). Svärfar har haft mer tur han och vunnit flera gånger i sommar!

Nu är det dags för lunch här – ha dä’ tills nästa gång vi hörs här!

Fisketur i Nordviggen juli 2016

Det här inlägget postades i Bakom kameran, Dagligt klotter, Ute på skoj. Bokmärk permalänken.