Sköna maj, välkommen till vår bygd igen!

Nu hoppas vi på att det blir lite mer värme så att det börjar bli lite mer grönt ute. Prognoserna säger faktiskt att det ska bli lite varmare väder nu till veckan, runt Kristi Himmelsfärd och framåt, och jag hoppas verkligen att det stämmer! 🙂 Bilden nedan är tagen idag och det är inte mycket grönt ännu inte.
Det enda som växer riktigt bra här hemma är en del av gräsmattan, den delen som ligger på södersidan av huset (utanför bild till vänster). Där lär vi nog få plocka fram och dra igång gräsklipparen redan till veckan *S*. I så fall är det några veckor tidigare än förra året!

2016-05-01 Lellstuga

Min förra sjukskrivning på 75% gick ju ut igår och jag har nu förlängt den en månad till men då provar jag 50% istället. Kommer ju ändå inte från jobbet i tid efter mina 5 arbetstimmar så då tyckte vi att det var lika bra att testa att jobba lite mer. Så nu ska jag jobba 7-8 timmar på ridskolan (tisdagar) och så gör jag resterande 2-3 timmar hemifrån med sånt jag kan ta hem och göra.

Tyvärr så hade min VC-läkare skrivit för klent läkarintyg den här gången. Min handläggare på FK ringde bara någon timma efter att det elektroniska intyget kommit in och berättade att han begärt in komplettering från min läkare. Jag har ju varit sjukskriven 6 månader nu och då krävs det ”mer” för att få fortsätta vara sjukskriven. Nu matchas jag ju mot hela arbetsmarknaden eller vad han nu sade till mig.
En får väl hoppas att det inte blir något strul, för det orkar jag då rakt inte med! Har nog med att försöka ta mig igenom dagarna som det är, även fastän jag kanske ser hyffsat pigg ut utanpå.
Ont har jag oavsett – spelar ingen roll om jag är hemma, på jobbet, i bilen, ute i skogen, ligger, står, går, sitter – jag har l i k a  j ä v l a  o n t ändå! Usch så less jag är på detta nu! 🙁
Och smärtkliniken har ”skrivit ut” mig också. Den smärtmedicin jag har nu (Catapresan på licens), som bara tar endometriossmärtan till max 15%, är det de har att erbjuda då inget annat fungerar. Visst, jag fortsätter ändå med den, men visst är det lite surt att inte kunna få bättre hjälp än så. Mina övriga ständiga smärtor av artrosen, knäskadorna, fibromyalgin – de har jag inte någon medicin alls för nu. Jag tar mig fortfarande igenom dagarna på ren och skär norrländsk vilja, och sömnen är sämre än någonsin – frågan är bara hur länge jag faktiskt orkar. Bara att hålla tummen, knipa med stortån och hoppas på att endometriosmedicinen Visanne börjar göra någon verkan någon gång. Än känner jag då inte ett endaste nå’…

Ja ja, nu ska jag inte klaga mer för idag! 😉
Nu hoppas vi på värme, solsken och en helt underbar maj månad – ha dä’!

Det här inlägget postades i Bakom kameran, Dagligt klotter, Endometrios och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Sköna maj, välkommen till vår bygd igen!

Kommentarer inaktiverade.