Rusande tid, aprilväder och nya sjukhusbesök inbokade

Klädnypor i morgonfrostJaha då är april snart slut, och jag tycker dagarna bara susar iväg. Hur kan det bara gå så här fort? Och någon vårvärme eller något vårväder har vi inte fått ännu. Det ömsom snöar, haglar, regnar, åskar och så skiner solen emellanåt med. Men det är väl detta som är ett klassiskt ”aprilväder”.

I morse hade vi -6 grader igen.

ApoteksbrevHar fått hem mina Visanne nu också, och apotekaren på Apotea hade skrivit ett fint litet följebrev som hon skickade med. Första gången jag varit med om det och det livade upp dagen lite faktiskt.

Kollade noga upp varje nät-apotek för att finna det billigaste priset på denna medicin som jag får bekosta helt själv då den inte ingår i högkostnadsskyddet. 417,50 var väl ”överkomligt” – i alla fall den här månaden. Nästa månad ska jag börja med dubbel dos så då blir det dubbla priset… *suckar* Hjälper den, ja då är det väl bara att fortsätta betala och se glad ut, men inte blir det billigt inte! Än så länge så känner jag inte att den hjälper någonting alls. Det gör lika jävla ont som vanligt hela tiden…

Var och röntgade matstrupen för några veckor sedan eftersom jag i många år delvis har haft svårt att svälja ner viss mat, men nu har det blivit mycket värre det senaste året. Blev skickad på röntgen och då fick man dricka seg, kritaktig och vaniljsmakande kontrastvätska medans de tog bilderna för att de skulle se sväljfunktionen. Fick svar från min Öron-Näsa-Hals-läkare att den röntgen inte visade något onormalt (och det visste jag väl för vätska rinner ju ner som den ska).

Nästa steg blir en undersökning där man ska mäta tryck- och pH i matstrupen under ett dygn. Så onsdag-torsdag 11-12 maj ska jag till CSK i Karlstad för att göra detta. Istället för att åka emellan så får jag en övernattning på Patienthotellet. Tur var väl det för den där vägen är inte rolig att sitta och köra varje dag.
Det är två undersökningar. Först ska de mäta musklernas funktion i matstrupen med en 3 mm tunn sond som förs ner via näsan. Så kallad tryckmätning. Därefter så får jag en tunnare kvarliggande sond som under 24 timmar mäter mängden magsyra som ev läcker upp i matstrupen. Det är den så kallade pH-mätningen. Jag tror jag också ska skriva ner allt jag äter och dricker och vid vilken tidpunkt jag börjar äta och slutar äta under de där 24 timmarna.

Spännande, eller kanske inte. Får väl se om jag kräks på dem när sonden ska ner. Är ju så rackarns känslig i näsa-svalg.

Nu ska jag återgå till viloläge här. Den där förkylningsbacillen som försvann så raskt för ett par veckor sedan har anfallit igen och nu lyckades den ”ta” bättre. Men jag ska försöka åka och jobba ändå i morgon. Har inte haft någon feber utan är bara lite snorig och hostar en del.

Ha dä’!

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Endometrios, Krämporna. Bokmärk permalänken.