Uppsala-trippen är gjord!

I måndags åkte vi så de drygt 82 milen tur och retur Uppsala. Fy fasen vilken pärs det var… =/. Jag körde ner och Roger körde hem och så tog vi olika vägar för att variera lite.

Det var iaf som ”alla” säger – läkaren Matts O var väldigt bra! 🙂 Bra att prata med, mjuk i sättet och lyssnade på allt man hade att säga. Den enda undersökningen på länge som inte har gjort skrikont just för att han var försiktig.
Någon operation vill han helst inte göra om det går att undvika, däremot så ska jag påbörja en hormonbehandling eftersom jag aldrig tagit någon sådan för min endometrios. Jag har ju liksom inte hunnit det eftersom allt gått så fort från diagnos och fram till nu.

About-visanne2Så, nu ska jag börja ta Visanne – den enda medicin som gjorts särskilt mot endometrios. 1 tablett om dagen första månaden, och sedan 2 tabletter om dagen månad två och framåt.

Nackdelen är att den är dyr. Den ingår inte i högkostnadsskyddet och varje ask med 28 tabletter kostar ca 500 kr. Det är fri prissättning också så varje apotek bestämmer själva vad den ska kosta…
Så första månaden går på 500 kr, resterande månader kommer att gå på 1000 kr/månad + den övriga medicinen jag tar som idag kostar 600 kr/månad. *suckar*

Det är fan inte billigt att vara sjuk!!! Men, kan jag bli lite mer smärtfri så får det väl vara värt det då. Hoppas att jag kommer att kunna återgå till mitt arbete lite mer framöver iaf, allra helst vill jag ju jobba mina normala 50% men vi får väl se hur detta fungerar nu då.

Tyvärr har jag inte råd att hämta ut den innan jag får lön, men den som väntar på något gott… *S*
Ha dä’!

Det här inlägget postades i Endometrios och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.