Strumaoperation – Check!

s_ny_skoldkortelI måndags gjordes så min strumaoperation. Halva sköldkörteln rök och läkarna säger att operationen gick enligt förväntan. Men när man har Värmlands bästa ÖNH-läkare så är det väl ingen sak!
Fick faktiskt åka hem redan dagen efter operationen och det var gött att komma hem te vårt vackra Metbäcken igen.

Bandaget på halsen stramar väldigt och nu har det börjat klia lite där inunder också så läkningen har väl kommit igång. Får ta bort det stora bandaget på tisdag och sedan ska det tejpas, tejpas och tejpas lite till för att hållas fint.
Jag fick behålla min ljuva stämma och var inte hes heller efteråt, men jag har fruktansvärt ont i halsen när jag ska svälja. Att hosta eller nysa är INTE att rekommendera alls!

2016-01-27 viloläge efter strumaopTvå veckor i vila blir det enligt läkarintyget och absolut inga tunga lyft. Sedan får vi väl se vad som händer när vi återgår till de ”vanliga” krämporna.
Kämpar på med min medicin (Catapresan) och blir väl delvis lite smärtfri iaf. Dock inte alls så mycket som jag skulle vilja… Det är fler dagar som jag har VÄLDIGT ont i buken trots att jag knaprar dem. Får gå och lägga mig flera ggr om dagen för att det gör så ont så jag mår illa och blir svimfärdig.
Har även fått en annan medicin som tas till kvällen (Klomipramin) och som ska ge en viss sömnighet och så småningom även en viss smärtlindring på övriga smärtor i kroppen. Bara tagit den drygt en vecka och än märks väl ingen större effekt.

Glädjande är ju dock att jag fått bekräftelse från Endomottagningen på Akademiska i Uppsala om att jag ska få en kallelse inom 3 månader. Går allt som det ska så ska den komma innan sista mars – men det tror jag inte på förrän jag ser den i postlådan *S*.

Ha dä!

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Krämporna. Bokmärk permalänken.