Hoppsan vad tiden går!

Augusti månad bara rann iväg och det blev (som jag anade) en helt underbar månad vädermässigt! Alla som gnällde och gnölade om den regniga sommaren som varit gnällde nu istället om att det var för varmt och för torrt *S*.

Augusti blev flera veckor med bara SOL och en temp på uppåt 25 grader många dagar! Helt jävla underbart för min värkande kropp! =D

Men nu är det september och helt plötsligt så kommer hösten så sakteliga smygande. Månaden inleddes med ”dränkning” från ovan… tisdag em/kväll 1 sept och onsdag dag 2 sept innebar 55 mm regn och en välbehövlig rotblöta. Svalare väder och nordliga vindar väntas så nu har långbyxorna plockats fram ur garderoben för första gången på över 3 månader.

Hösten är dock väldigt mysig tycker jag 🙂 . Att börja elda i vedspisen (vilket vi ännu inte behövt göra – annars brukar vi få börja så smått i början/mitten av augusti), tända massor av ljus/värmeljus och kura under en mjuk filt i soffan framför tv’n på kvällarna och ta långa svala promenader i skogen. Det är höstmys det!
Regn, dimma, frost och annat trist kommer såklart också med på köpet – men det är bara att gilla läget liksom.

älgfluga (älglus)Det jag INTE gillar, det är de där förbannade älglusarna som kommit sedan några veckor tillbaka… vidriga kryp!!!

Enda tiden på året när jag verkligen skulle kunna klippa håret stubbkort eller raka av mig allt. HATAR att känna de där små rackarna ”fillra runt” bland alla mina hårstrån…. blääääh

Det här inlägget postades i Dagligt klotter. Bokmärk permalänken.