Tredje advent, skitvecka och smärtorna from hell

Tredje adventJajamensan, idag är det då tredje advent och vi har tänt det tredje ljuset i staken.

Snart är det jul och jag som i vanliga fall brukar vara färdig med de få julklappar vi ger har hälften kvar att handla/fixa än… Tyvärr så blir det så när man mår som man gör och när älskling mår som han gör. Kommer liksom inte iväg för att handla, så jag vet inte hur det här ska gå som… =/

Veckan som varit har varit en riktig skitvecka på många sätt och vis. Har varit till sjukhuset i Karlstad två dagar på raken – onsdag var det dags för MRT (magnetröntgen) av nedre buk och torsdag var det en sån där trevlig koloskopi. Inför koloskopin så skulle ju 4 liter Laxabon intas för att rensa tarmen ordentligt och det var ingen höjdare! Lyckades få i mig 3,5 liter på de 4 utsatta timmarna på onsdagskvällen, sedan kom det upp tillbaka när jag försökte pressa ner ett glas till. Sprang på dass fram till klockan var halvett på natten, och sedan sov jag oroligt ett par timmar med ett ännu oroligare och bubbligare tarmsystem. Det var liksom inte läge att ens försöka släppa en fis och lätta på trycket… skitkul!

Koloskopin gick väl hyffsat bra ändå, men det gjorde verkligen skitont. Fick så mycket lugnande/smärtstillande så jag var helt väck ett tag där, och ändå gjorde det ont. Trots byte till en smalare kameraslang så hjälpte det inte och läkaren kunde inte ens komma riktigt hela vägen fram till slutet (eller början på tjocktarmen – hur man nu ser det som) p g a att det gjorde så ont.
Hon konstaterade iaf att jag inte har någon endometrios inuti tarmen, men att jag är VÄLDIGT öm i hela tjocktarmen. Det kan troligen bero på endon/sammanväxningarna som ligger utanpå tarmen.

Sedan har jag O N T. Verkligen skitont i hela nedre delen av buken nu då och jag försöker få ner smärtorna med Citodon eller OxyNorm, men det hjälper fan inte! =( *morrar*

Usch vilket drygt och tråkigt gnällinlägg detta blev – men det var tvunget att komma ut…

Ha en fortsatt trevlig tredje advent, och glöm inte att släcka ljusen!

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Krämporna. Bokmärk permalänken.