Badrums- och vattenhistorien fortsätter…

Det är roligt nästan jämt… eller inte!

I natt strax efter halvtre kom älskling upp tillbaka till sängen efter ett toabesök och sa att det var vatten i badrummet. ”Jaha, var då” var ju min fråga lite sådär halvsovande. ”Jo över hela golvet fick jag till svar, men jag tog en handduk och torkade upp lite.”
PING! Där blev jag klarvaken och var tvungen att gå ner själv och kolla då – och mycket riktigt, det var vatten OCH något slags sand och göck över hela golvet… *suckar* och så var filtreringsanläggningen vi fått insatt väldigt tyst jämfört med hur den har kvirrat/porlat/skvalat senaste veckan sedan den sattes in.

Första tanken var ju att den gått sönder på något vis och kastat ur sig filtreringssanden i natt när den automatiska rengöringen/returspolningen kördes kl 01.00-01.15. Kunde snabbt konstatera att vattnet hade sprutat upp ur både avloppstratten till filtreringen, avloppstratten till tvättmaskinen och upp ur brunnen i duschen, men var ju inget vi kunde göra något åt i natt så det blev sängen igen för att försöka somna om till kl 7 när vi kunde ringa rörmokaren.

Ringde dem och han som monterat anläggningen kom vid 8 och kikade. Först kliade han sig i huvudet och undrade vad fan som hänt men efter en massa kikande, fixande och ringande till firman som levererat filteranläggningen så konstaterades att det är för högt tryck på vattnet i anläggningen.
Detta testades genom att lossa något rör och vrida på vattnet ner i en 10-litershink. Vid perfekt tryck så ska hinken fyllas på 25 sek. Vår hink fylldes på 6-7 sek…
Vid för högt tryck så skjutsar vattnet på fortare än våra rör och vårt avlopp hinner ta undan vattnet, och särskilt när avloppsbrunnen också visade sig vara lite lätt fylld. Har fått beställa en extratömning av den i morgon.

Så nu kommer rörmokaren hit igen senare i em och ska fixa det där med trycket för han hade inte rätt verktyg med sig i morse.

Gruset/sanden på golvet var kalksand och mangan som samlats i reningsfiltret precis som det är tänkt, men istället för att spolas ut i avloppsbrunnen i returspolningen som görs automatiskt en gång i veckan så hamnade det på vårt badrumsgolv! Så jag har tillbringat en stor del av dagen med att försöka torka upp den där sörjan… inte kul när man har så jäkla ont i knän, höfter och händer – men nu är det gjort!

Ska trösta mig med lite tutbingo ikväll tillsammans med svärmor, och hoppas på att vinna en slant så vi har råd med alla dessa extrakostnader som hela tiden dyker upp.

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Gårdsstök. Bokmärk permalänken.