God fortsättning på julen

Igår var det julafton då. Blev en väldigt trist julafton vädermässigt sett med massor av regn och blåst. Vaknade iofs till ett vitt och fint snötäcke, men det slog om till regn och blev bara tristare och tristare väder ju längre dagen gick.

Den där lusten, och glädjen, över julen och allt som hör till – den är ju numera som bortblåst för min del iaf. Visst, jag gör det jag ”ska”, ler och skrattar där det ”ska” göras men skulle lika gärna vilja strunta i alltsammans…

Det gör förbannat ont att inte få ha John här, firandes sin första jul med oss… Han skulle ha varit ungefär 7 månader nu om allt hade gått som det var tänkt, men istället har jag fått gå till hans grav och julfirat honom där.

Nu är det bara 5 ynka dagar till hans 1-årsdag den 30 december, och det är tungt… otroligt tungt. Den som inte varit med om detta med att förlora ett barn, har nog kanske lite svårt att sätta sig in i hur det verkligen känns i en när det känns som om man ska slitas sönder i tusentals bitar av alla dessa känslor och all den sorg som väller upp inuti ens kropp, hjärta och själ.
Och trots att det känns så inuti en så förväntas man ändå att vara ”som vanligt” nu när det gått så pass lång tid – men livet blir aldrig mer ”som vanligt” för min del. John är vårt första barn och kommer så alltid att vara, även fastän han inte finns med oss fysiskt. Men han finns i mina tankar varenda dag, i vått och torrt, under dagen och i mörkret om natten.

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Sorg, Vår änglapôjk John. Bokmärk permalänken.

1 svar på God fortsättning på julen

Kommentarer inaktiverade.