November, regn & rusk och en jobbig helg

Ja då har vi nått november månad igen då, med mörker och regn & rusk i massor… Vill ju ha snö snart så att det åtminstone lyser upp liiiite grann utomhus!!! Nu är det nästan, nästan så man börjar längta tills det är dags för advent så man får ”ljusa upp” tillvaron med ljusslingor och stakar…

Har regnat på bra i helgen här vilket ju är en fördel för oss som inte har rinnande vatten inomhus just nu. Nu har vattentunnorna fyllts på hela tiden så att vi iaf har kunnat hämta vatten att spola i toaletten med. Man får vara glad för det lilla!
Dricksvatten, och dusch-/diskvatten hämtas dock på andra ställen då det inte känns helt fräscht med småskräp i det vattnet *S*.

Helgen har totalt sett varit rätt jobbig psykiskt eftersom jag var på minnesgudstjänsten i kyrkan här hemma i lördags kväll och det satte prägel på hela helgen…  Det gör fortfarande förbannat ont i hjärtat av sorg o saknad. Det hugger till emellanåt, och ibland så känns det nästan som om man ska drunkna.  Saknaden efter John är så stor, även fastän den är mer hanterbar idag än den var de allra första månaderna.
Jag är iaf väldigt glad över att jag gick dit, även fastän det var väldigt jobbigt att höra prästen läsa upp Johns namn och födelsedatum och jag satt mer eller mindre med gråten i halsen nästan hela tiden. Men samtidigt så var det så himla vackert och rofyllt där i kyrkan, och att både innan och efter se alla dessa otroligt vackra ljusprydda gravar i mörkret är också en upplevelse – tro’t eller ej!

Igår lyxade vi till det lite med en buffémiddag uppe i Mattila och det var gott som vanligt! Lite av varje – kött, fisk, kyckling, vegetariskt – och till ett mycket bra pris, så det kan rekommenderas för alla er som bor i närheten här.

Nu ska jag se om vattnet blivit varmt på vedspisen här så att jag kan gå och klara av dagens ”katt-tvätt” med vatten i balja och tvättlapp! *ler*

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Sorg. Bokmärk permalänken.