Varning för lokala skurar

Molnen just nu här – klicka för större bild

Det har ju varit väldans varmt de senaste dagarna, med temperaturer på närmare 30 grader, och väderprognoserna har utlovat lokala regn- & åskskurar. Vi har inte sett så himla mycket av de där skurarna här hos oss då, bara en liten skvätt igår em som var som en fis i världsrymden med tanke på den torka som råder nu…

 
Och idag har vi verkligen märkt hur lokala skurarna kan vara i området!
Här hemma har det inte kommit ett endaste litet dropp, men ett par km bortanför hade det öst ner rejält på en sträcka av någon km såg vi när vi åkte te Boviggen på em för att bada… men däroppe var det lika torrt o hett som här hemma. Likaså har det regnat vid SMHI’s mätstation i Lämbacken vid just den tidpunkten. Se knasigt det kan va!

Åskan har också lyst med sin frånvaro, ja förutom några avlägsna muller både igår o idag, men inget sånt där dunderåskväder som rensar luften ordentligt… =( *suckar*
Får väl se hur morgondagen blir. Prognoserna visar aningen lägre temp än de senaste dagarna, samt fortsatt lokala skurar. Vi åker te Eda i morgon på folkracetävling (Roger och C ska köra) och där säger de lokala skurar på em. Prognosen här hemma säger också lokala skurar men med åska till dem också… Typiskt när man inte är hemma!!!

Det här inlägget postades i Väder. Bokmärk permalänken.