Jobba till 75…

Hmmm… jag gillar definitivt INTE tanken på att kanske måsta jobba tills jag är 75 år!
Iofs så kan jag nog redan nu säga att jag inte kommer att kunna göra det med tanke på alla mina krämpor. Är ju redan sjukpensionär, eller så heter det ju inte idag – nu heter det ju att man har sjukersättning, på halvtid och det lär utökas så småningom… tyvärr!

Tillsammans med de övriga mötesdeltagarna skrev Reinfeldt i Svenska Dagbladet att äldre borde stanna i arbets­livet. Hälsan är –­ ­enligt statsministrarna – ­inte ”längre är något problem för många av dagens 70-åringar”.

Det är tydligen meningen att man ska stupa på sin post om man ska tro på herrarna som bestämmer, med Reinfeldt i spetsen. Det kan mycket väl vara så att många fler är piggare i hög ålder numera, men alla vi som redan är ”smådåliga” då??? Va???

Den mentala kartan måste ritas om, säger statsministern. Han anser att svenskarna behöver kunna tänka sig ett arbetsliv till 75 års ålder. För att människor ska klara det, föreslår han karriärbyten mitt i livet, helst flera sådana…

Och hur fanken ska det funka när dagens unga redan har svårt nog att komma ut i arbetslivet? Hur blir det då om 60-70-åringar också ska slåss om de lediga jobb som finns??? Hur blir det med utbildning av de äldre för att kunna göra detta karriärbyte???
Nu får man ju inget studiestöd när man är äldre (kommer dock inte ihåg vid vilken ålder det dras in).

Och framförallt… hur ska man orka när man har jobbat sedan man var 18 år???
*suckar*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Läste & såg. Bokmärk permalänken.