Go’fortsättning…

… på det nya året! 🙂
Nu har vi lämnat 2011 bakom oss och ser fram emot ett förhoppningsvis (på många sätt o vis) bättre 2012!

Mitt 2011 slutade ju liiite trist med en stor operation, och jag ska berätta lite kort varför denna gjordes…

Har under hösten gjort ett antal olika gyn-undersökningar och det upptäcktes att jag hade flera stora cystor i området kring äggstockarna. Cystor i sig är ju faktiskt inte så ovanligt, men i samband med smärta så är det inte lika bra… därav denna operation som gjordes i torsdags, den 29/12-2011.
Tanken var till en början att det endast skulle bli en ”enkel” titthålsoperation, men doktorn förvarnade om att det kunde bli en vanlig öppen bukoperation istället – och så bidde det! *suck* Så nu sitter jag här hemma igen efter att ha firat nyåret på CSK i Karlstad med två ”vackra” smileysar på magen. En liten i naveln och en större lite längre ner.
Hon öppnade och plockade bort alla cystorna och de är skickade på analys, men hon tyckte att de såg godartade ut, och det får vi hoppas stämmer också!

Det trista med denna op är ju att jag fått veta att jag har endometrios – MYCKET endometrios… *muttrar* Doktorn kände redan vid hennes många ultraljudsundersökningar att det troligen var så inuti mig, och än en gång hade hon rätt!
Är tydligen så att ALLT är sammanväxt ”där nere”… Urinblåsa, äggstockar, livmoder, tarm – allt sitter ihop av den där endometriosen! Detta är ett bekymmer såklart, men jag/vi ska få den hjälp vi behöver för att klara även detta.

Tar nu en dag i taget, är sjukskriven hela januari månad och ska väl till någon doktor igen inom kort när jag läkt ihop. Går väl ingen större nöd på mig, men visst är jag lite lessen över ett sånt här besked :(… Som tur är så har jag älsklingen ♥ vid min sida som stöttar och hjälper mig så mycket han bara kan!

Den som vill fråga nåt eller så – hojta till i så fall!
Ha dä’!

Det här inlägget postades i Dagligt klotter, Krämporna. Bokmärk permalänken.

1 svar på Go’fortsättning…

Kommentarer inaktiverade.